28 февруари 2014 г.

Отговори на вашите търсения - февруари 2014

             По-голямата част от посетители на блога влизат тук директно, като абонирани читатели на публикации или посредством линкове от Фейсбук и различни тематични блогове и страници в интернет пространството. Ежедневно обаче към сайта има и трафик от посетители, които биват препращани чрез най-разнообразни търсения, фрази или ключови думи от Гугъл и останалите търсачки, някои от които смешни, други странни и неразбираеми, а повечето под формата на въпроси. В края на всеки месец ще изкарвам някои от тези попадения, които са ми направили впечатление и ще им давам кратък отговор или коментар, като предполагам, че ще ви бъде полезно, а вероятно и забавно.

            "biala magia za djinove" - Упорито продължавате с магията ЗА джинове, но не разбирам търсенето ви.
            "istoria na djinalovete" - Джиналове? Подозирам, че става въпрос за джиновете, но може и да съм много далеч от истината.
            "изчистване на магия с мълчаща вода" - Нарича се мълчана, а не мълчаща - не водата е извършител на действието, а човекът който я налива. Мълчаната вода се използва предимно в народната традиция. За повече информация можете да се насочите към богатството на българския фолклор. Обредното мълчане на вода се среща и в анатолската магия, докато в арабската е сравнително рядко. По-често се изисква вода налята от неогряван от слънчевите лъчи извор.
"всеки псалм за какво е" - Би било почти невъзможно да се опишат напълно всички известни приложения на Давидовите псалми, тъй като съществуват многобройни източници (коптски, гръцки, еврейски, арабски и други книги и ръкописи), описващи различни техни свойства. Непретенциозният читател обаче може да се задоволи с окултните издания свързани с псалмите, предлагани на западния пазар.
"magiceskite psalmi na david" - Звучи като магическата молитва "Отче наш". Псалмите на Давид не са магически, а религиозни текстове. Псалтирът не е ръководство за магии или окултно четиво - обзалагам се, че и това ще повтарям с месеци наред. Употребата на псалмите в магията е съвсем друго и съществуват отделни книги посветени на техните приложения за различни цели.
"как се лее куршум за уруки видео" - Правилната дума е уроки, а куршум се лее предимно за лечение на страх и стрес и едва в някои вариации срещу уроки. Видео на обреда извършван в Турция - тук.
"как изглежда една магия" - Като цветни искри и светкавици, излизащи от вълшебните пръчки на феите и магьосниците. Съвсем сериозно.
"магия с турско око" - Моля ви, не правете това вкъщи! А и посегателството над зрителни органи е наказуемо. За неразбралите - синьото око или назар бонджук е предпазен амулет и с него не се правят магии, а се използва за защита от зли сили.
"магия за спиране на миризма от тялото" - Ако приемем, че не е шега е странно, че някой би търсил отстраняване на подобен проблем с магия, но това не е решението. По-добре се обърнете към народната или конвенционална медицина.
"магически ритуали за зачеване" - Ето едно хубаво търсене, което не е свързано с обичайните желания за любовни проблеми, раздели и пр. Ще се постарая да публикувам такива практики в скоро време.
"текстове за магии" - На родния пазар "Да яхнеш сребърната метла" - култово заглавие за младши магьосници, надминато само от бестселъра "Магия за тинейджъри".
"пръст от гроб под възглавница" - Стига да е истинска магия се прави най-често за вреда.
"ot losi oci magiya" - Търсене ваше не разбрал.
"гадателство за черни сили и пречистване" - Да погадаем и да се пречистим... и ако имаме късмет да си открием черни сили.
"koq cast ot korana se izpolzva za lubovna magiq" - Средната, по към края.
"магии или заклинания за привличане на клиенти" - Пропуснахте ритуали, обреди, молитви, муски и талисмани.
"символи за магия" - Вещерска шапка, метла и казан.
"магия ли е изгорял фитил с восък" - Не, останки от изгоряла свещ е.
"правене на магия с фитил и восък" - Явно сте в паника. Честито, вече сте лесна жертва за хищните акули познати като врачки и магове.
"кога започва магията направена от ходжа" - У нас обикновено никога. Ако приемем обаче, че е истинска много зависи от вида на влиянието. Доста често дочувам приказки за предлагани муски, чието действие започва след 40 дена, което си е като да чакаш от умрял писмо.
"kolko struva edna muska" - Колко струва едно лекарство? Колко струва една книга?
"za kakvo pomaga vodata koqto hodjata ti dava za piene" - За какво помага хапчето, което докторът ти дава за пиене?
"какво мисли исмаил ходжа от крйще за проклятието и заклинанията и как могат да се развалят" - Мисли как да припечели от поредния наивник, който смята, че ще открие чудотворно решение на битовите си проблеми, за които най-вероятно вината се крие в него, а не във външен фактор.
"imat li tarifi hodjite" - Да, на километър взимат по 0,89 ст.
"адем и магиите" - Магаре и космос.
"магьосник за бялa мaгия" - Проверете в телефонния указател, след раздела за водопроводчици.
"magiosnici v bg adres" - Адрес на магьосниците в родината? Това ще да е някое много специално място... и доста претъпкано. Мисля, че тук дори телефонният указател няма да е от полза.
"любовна магия в петък" - В действителност голяма част от ритуалите за любов се извършват в петък - денят на Венера, която отговаря за всички дела свързани с привличане и хармония. Това обаче не е задължително условие, тъй като останалите планетарни дни могат да са по-благоприятни според вида на въздействието като обич, уважение и дори насилствена любов.
"ima li magii za sabirana nadvama dushi" - Има и за събиране на трима.
"изпитана магия да върна мъжа си до себе си" - Вече се изтърках с тази аналогия, но е същото като да искате да провеждате хирургическа операция, а никога през живота си да не сте учили медицина.
"турска магия с лъжици" - Трудно ми е да посоча произхода на небезизвестния ритуал с лъжици, тъй като у нас се практикува предимно от мохамедани, но най-вероятно е привнесен от земите на Турция. Вариантите му са за събиране на двама и за раздяла, като за целта две дървени лъжици се връзват една за друга и с тях се процедира по определен начин, след което се заравят или затискат под голям камък.
"магия за любов със снимка" – В арабската магическа традиция трудно ще намерите, тъй като снимки се използват рядко, поради факта, че фотографията се появява късно, а методиките на работа са останали почти непроменени за векове. Определена част от магическите практики изискват изработена фигура или графично изображение на желания обект, което шеговито можем да наречем "арабско вуду". В модерни условия снимка може да се използва като допълнително или помощно средство в ритуалната работа, а в някои случаи и като заместител на линк (белег) с обекта, ако данните му не са известни.
"kak se razvalq lobovna magiq" - По същия начин, по който се разваля всяка друга.
"как се разваля арабска водна магия" - Може би с арабска огнена или пък с мексиканска въздушна, а защо не и с корейска земна магия.
"изгаряне на арабска магия" - Арабска магия е условен термин, който обозначава магическите практики на народите от мюсюлманския свят. Доста ще се затрудните с изгарянето.
"арабска магия за любов горили се" -  Вече стана по-ясно. Повечето ритуали за любов в арабската магия, състоящи се в изработка на муски с квадрати и талисмани изискват те да бъдат изгаряни, заравяни в земята, закачани на вятър или поставяни във вода. Това е така, защото са свързани с четирите елемента - огън, земя, въздух и вода, на които се основават свойствата на буквите, магическите квадрати или специфични талисмани, чиято да го наречем "активация" изисква досег с дадения природен елемент.
"арабски надпис против зли хора" - Предлагам да използвате следните, преведени на арабски: "Бягай мерзавецо!", "Стой далеч злосторнико!".
"молитви на арабски върху синьо око", "синьо око с надпис на арабски" - Няма точно определени текстове, които да се изписват. Към разпространените сувенири със синьо око се добавят различни коранични молитви или имена на Аллах с цел допълнително предпазване.
"легенда за жената със синьото око" - Не ми е известна, но ако някой й е насинил окото е редно да се обърне към съответния правен орган.
           "билков тамян купувам" - Аз пък не продавам наркотици, още по-малко в този блог!

2 коментара:

  1. Много ви благодаря за тези невероятно подробни отговори,които ни давате,блога ви е страхотен и се надявам, да ни пишете често. На мен също до известна степен ми е трудно ми е да посоча произхода на небезизвестния ритуал с лъжици, тъй като у нас се практикува предимно от мохамедани, но най-вероятно е привнесен от земите на Турция, както добре пишете, но всеки един народ си има своите обичаи и традиции които спазват и може би затова е добре да се обикаля, за да се научи и видят нови неща.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Напълно съм съгласен, земите ни са богати на много традиции и обичаи. За съжаление повечето застрашени от изчезване.

      Изтриване