16 март 2012 г.

Свещта на Евклид


Публикувам един интересен ритуал, наречен Свещта на Евклид и свързан с безопасното изравяне и прибиране на заровено имане. В арабската традиция се смята, че всяко съкровище има свой страж, който може да навреди или разболее човека дръзнал да го вземе. Смята се дори, че пазителят може да мести златото под земята на различни места, така че да не бъде лесно открито. Голяма част от тези поверия се срещат и в българската народна традиция. Съществуват няколко разновидности на този ритуал, прилагам версия, на която попаднах наскоро и е почти неизвестна.

 "Ако желаеш да изкопаеш или вземеш заровено съкровище от място, което е пазено и вардено от духовете на земята направи следното нещо и знай, че това е голяма тайна, а това познание е преписано от книгата на Евклид Мъдрия. За целта вземи парче лен и върху него изпиши знаците и буквите и го облепи с пчелен восък. Навий го като фитил и го сложи в съд с чисто масло, след което запали като кандило на мястото където има заровено имане. Докато тази свещ гори може да копаеш и вземеш спокойно каквото искаш от земята и никой пазител не ще може да ти навреди.


2 коментара:

  1. Здравей Rain! Въпросът за изравяне на съкровище пазено от Духове-Покровители е много сериозен, и аз се отнасям към тях с голям респект и страхопочитание защото вярвам в тяхното съществуване, тоест по някакъв начин ми се показа!.... Искам да знам дали заклинанието описано по горе е доказано безопасен, дали са ви известни такива "заплетени" според мен случаи, и ако е ДА - какъв е бил резултатът? Поздрав!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей,
    въпросът в действителност е много сериозен, разбира се там където наистина има наличие на пазител. Трябва да призная, че никога не съм вадил съкровище, така че от собствен опит не мога да ви потвърдя нищо със сигурност, независимо че са ми известни не малко подобни случаи. Това което мога да кажа конкретно за ритуала е, че е един от най-известните в арабската магия, при все че има стотици и десетки начини, методики и дори отделни хора специализирани в тази дейност към които иманярите се обръщат за помощ. Тук обаче говорим за практики от чужди земи и у нас не се процедира по този начин при ваденето на злато.

    ОтговорИзтриване