29 януари 2014 г.

Планетарни талисмани


     В арабската магическа традиция съществуват различни талисмани свързани със седемте небесни тела. Представените тук са едни от класическите, за изработката на които е необходимо да бъдат гравирани върху камък или метал на съответната планета в благоприятно астрологично време.

 
Талисман на Юпитер

 
Юпитер е планетата на късмета и финансите. Свързан е със стабилност и израстване. Талисманът подпомага притежателя си да привлича късмет и просперитет в личен аспект или работата. Помага и за избягване на фалит. Ако бъде поставен на работното място или магазин помага за привличането на клиенти и посетители. Предпазва помещението от негативни сили и спомага за добрата атмосфера в него.

Свойства:
  • Предпазва от опасности по земя
  • Дарява успех в хазартни игри и залагания
  • Подобрява финансовото състояние
  • Помага при бизнес и съдебни дела
  • Дарява притежателя си с амбиция, честност и добродетелност
  • Увеличава менталната енергия
  • Помага за цялостно привличане на късмет


Талисман на Луната

 
Луната е това небесно тяло, което оказва най-голямо влияние върху всички форми на живот и се отъждествява с женското начало. Талисманът й е свързан с интуицията и предпазва притежателя си от агресия и физически опасности. За защита от зли сили и тяхното елиминиране.

Свойства:

·         Срещу кошмари и за спокоен сън
·         Прогонва негативни сили и духове
·         За засилване на интуицията и дарява прозрение в сън
·         Защита от опасности по вода
·         Облекчаване на физически болки
·         За привличане на хармония
·         За предпазване на здравето
·         Ускорява процесите на възстановяване след заболявания


Талисман на Меркурий
 

Меркурий се асоциира с умствената дейност и пътуванията. Талисманът му засилва паметта и способността да се запаметява бързо, дарява успех в учението и всичко свързано с науката. Талисманът е особено подходящ за ученици или онези, които изкарват прехраната си с умствена дейност, писмено творчество и поезия.

Свойства:
·         Подобрява всички форми на комуникация
·         Помага в бизнес делата (най-вече свързаните с комуникации и пътувания)
·         Засилва и подобрява паметта
·         Дарява притежателя си с ораторство


Талисман на Венера

 
Венера символизира любовта, приятелството, хармонията и красотата и е свързана с уменията в изящните изкуства. Талисманът е предназначен да привлича любов към притежателя си и да го дарява с обичта на околните. Носенето му увеличава личния магнетизъм и сексуално излъчване, така че човек да бъде харесван в очите на другите.

 Свойства:

·         Прави притежателя си неустоим за околните
·         Помага за привличането на любов, респект, повече романтика и страст
·         Увеличава чувствителността
·         Подходящ за всички въпроси засягащи личните и сексуални взаимоотношения


Талисман на Слънцето


Слънцето е наричано цар на всички планети. Талисманът му е предназначен за подобряване на социалния статус, за привличане на богатство, щастие и успехи в кариерата. За чест и престиж сред околните, дарява с уважение и почит. Използва се и срещу физически заболявания.

Свойства:
·         Увеличава парите, здравето и личния успех
·         Дарява с успех, известност и популярност
·         Подобрява уменията за изразяване
·         Помага за бързото разрешаване на проблеми
·         Смекчава сърцата на управляващите и властниците
·         Особено подходящ за лидери и хора, заемащи управленски позиции


Талисман на Марс


Марс е планетата на физическата енергия. Помага за борба срещу тежки заболявания и страхове, както и за защита от физически атаки. Подходящ за всички хора, които заемат позиции свързани с органите на реда, военни или занимаващите се с тежък спорт и активна дейност.

Свойства:
  • Помага за всички дела при които се изисква смелост и решителност
  • Увеличава страстта
  • Дарява притежателя си с кураж, амбиция, ентусиазъм и желание за борба
  • За преустановяване на скандали и свади
  • Помага срещу врагове и за победа над всички неприятели


Талисман на Сатурн
 

Сатурн е планетата Учител и Съдник, отговаряща за дисциплината и отговорностите.

Свойства:
  • Победа над опоненти
  • Прави другите да ви взимат под внимание и да се вслушват във вас
  • Особено подходящ за премахване на лош късмет
  • Премахва вредните помисли на враговете
  • Увеличава личната сила
  • За динамичност, целеустременост и трудолюбие

6 коментара:

  1. Дали мога да си направя повече от един талисман.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може, но в текста са посочени само свойствата им без допълнителни указания за изработка, като благоприятно време и пр. След малко повече от месец планирам публикация свързана с предстоящо значимо астрологично събитие и талисман/и свързани с него, така че ако изчакате дотогава ще имате повече инструкции.

      Изтриване
  2. Здравейте, блогът ви е наистина много интересен и информативен, особено за човек като мен, който се интересува от доста време от магия и окултизъм. Давате и много полезни съвети на хората, които лесно стават жертви на всякакви лъжци и шарлатани. Аз гледам на окултизма като на останка (или по-скоро - продължение) от езическата митология и вярвания, които изследвам в дълбочина. Нещо, което ме учудва, обаче е, че наистина смятате, че окултните практики могат да имат някакви реални ефекти в реалния свят. Ако беше така, нямаше ли хората, които наистина са вещи в тях да използват своите умения, за да поставят под своя контрол всички останали? Не биха ли били използвани като елитно оръжие от правителства и специални служби? Нямаше ли да могат чрез евентуално използвани от тях духовни енергии да се осъществи революция в медицината? Не искам да се заяждам, просто ми харесва начинът, по който мислите и бих искал да разбера мнението ви по тези въпроси.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,
      радвам се, че блогът ви харесва. Като начало трябва да отворя една голяма скоба. Окултизъм и магия са две различни неща, макар и свързани като понятия. Под окултизъм можем да разглеждаме целокупно всякакви форми на мистични и езотерични течения или магически традиции и вярвания, но в съвременното си значение се акцентира най-вече върху паранормални явления, секретни общества, конспиративни теории и пр. модерни концепции и паранауки. Поради тази причина не обичам да го употребявам и го използвам единствено за избягване на повторяемост в езиковото изразяване.

      Що се касае до магията, тук въпросът е доста комплексен и се опасявам, че трудно ще успея да обобщя. Казано накратко можем да я разглеждаме като тясно свързана с религията и различните форми на богопочитание. Тук сте напълно прав, голяма част от магията произлиза и е останка от античността и езическите вярвания, шаманизъм, анимизъм и древни култове на различните народи. Съвременните форми или т.н. магически системи са плод на модерни възгледи, автори и популярни течения и до голяма степен продукт на комерсиализация, така че не мога да ги разглеждам като магия по смисъла който аз влагам в нея (да ме прощават модерните магове). Ако продължа нататък ще нагазя в неспокойни води, така че спирам дотук, тъй като всеки има право да определя начина си на мислене и кое да приема като реалност.

      Наистина вярвам в това което пиша и публикувам в блога, иначе какъв би бил смисълът. Не мога обаче да тръгна да парадирам за истинност, да проповядвам насила възгледите си или да се опитвам да доказвам твърденията си. Нека читателят просто приеме, че изразявам своята гледна точка, а дали е така или не го решава сам.

      На въпроса за магията, като оръжие за правителството и налагане на масов контрол, тя със сигурност не е предназначена за подобна цел и всякакви подобни дискусии отиват в графа конспиративни теории, които изобщо не приемам сериозно. По отношение на прогрес в медицината и други значими науки, голяма част от древните учени са били магьосници, мъдреци, философи, инакомислещи и новатори за своето време. Защо някои от тях да не е бил наставляван свише или да е достигнал до постиженията си с помощта на мистични сили и познание? Не сте единствен на който цялата магическа материя да изглежда странна, нереална и дори заблуда, но това отново опира до личния ни възглед и най-вече нещо, в което самите ние избираме да вярваме или към което да останем скептични.

      Изтриване