31 януари 2014 г.

Отговори на вашите търсения - януари 2014По-голямата част от посетители на блога влизат тук директно, като абонирани читатели на публикации или посредством линкове от Фейсбук и различни тематични блогове и страници в интернет пространството. Ежедневно обаче към сайта има и трафик от посетители, които биват препращани чрез най-разнообразни търсения, фрази или ключови думи от Гугъл и останалите търсачки, някои от които смешни, други странни и неразбираеми, а повечето под формата на въпроси. В края на всеки месец ще изкарвам някои от тези попадения, които са ми направили впечатление и ще им давам кратък отговор или коментар, като предполагам, че ще ви бъде полезно, а вероятно и забавно.

"снимки на дървото от което се прави тамян" - Тамянът не се прави от  дърво, а се добива от такова или смолата му. В световен мащаб тамяново дърво е застрашено от изчезване и нищо чудно да се върнат онези времена, когато благовонието ще е по-скъпо от злато. Добрата новина е, че тамянът няма трайност.

"църковен тамян цена" - В България за съжаление тамян може да се намери само в църквите и някои арабски магазини, а от близките 1-2 години се предлага и в няколко онлайн сайта. Друга алтернатива е снабдяване от чужбина. Спомням си, че преди около 11-12  години бях купувал от нашенски храм тамян с доста прилично качество за невероятната цена от 0.25 ст. пакетчето. Сега се търгува от порядъка на 1-2 лв., но истинският е почти спрян от внос и заменен с гръцко църковно благовоние.

"пречистване на къща с тамян" - Най-общото пречистване е като се прекади със запаления тамян из всички стаи в дома, а в останалите случаи се използва като съставка към благовонни смеси за същата цел.

"как се предизвикват джинове" - Много лесно, с неуважение и с глупост.
"arabska magiq za djinove" - Не са ми известни магии за джинове, водки или други алкохолни питиета. Ако се има предвид обред с участие на джинове или призоваване на такива, това вече е друг въпрос.
        "есенция джин" - Имаме два избора, вече добре познатият ни алкохолен концентрат или някакъв ориенталски парфюм с подобно название. Освен ако търсещият не е имал предвид природата или естеството на джиновете от арабския фолклор.
       "izpulnqvane jelaniq ot demon" - Демоните не изпълняват желания, а извършват услуги срещу други услуги.
        "фъншуй турско синьо око" - В скоро време очаквайте и новия хит на пазара - "японска вуду мартеница". Синьото око не е китайска емблема и сувенир, а турски и няма роля в източното учение за хармонизиране. Нека правим разлика между традиционното и кича.
"Lubovna magiya muska pijete" - Два литра муски за пиене, моля!
"наричания за успех"- Да ти върви по вода! Нека късметът да те съпътства! Да си жив и здрав!
"най добрата ясновидка в софия която прави магии за раздяла" - По-голям успех ще имате с най-супер-хипер-мега-гига-ултра-турбо-яката ясновидка която познава числата от тотото.
"magiq s sveshti" -  В арабската магия свещите се използват и само като обект за осветление и като ритуален предмет. Голяма част от практиките за любов свързани с елемента огън изискват употребата на свещи изработени по характерен начин или т.нар. духовни свещи. Дори един от най-известните ритуали носи названието "Ифритът на Свещта".
"magia za bezdetie" - У нас е позната като заключване на утробата, а в арабската магия се използват различни вредоносни методи, в това число и изпращане на джинове. Тук обаче няма да намерите нищо подобно.
"магия с маниста" - Може би смъртоносна гривна с мъниста за болест? Или герданче за родово проклятие?
"магии с листи от корана" - Велика глупост. В исляма е забранено да се унищожава или поругава свещената книга, така както и в останалите религии. И тъй като обичам да повтарям и потретвам отново ще ви припомня, че Коранът не е окултно ръководство за правене на магии, нито писание с рецепти, а книга с религиозни откровения подобно на Библията. За онези които не вярват (абсурдно е, но има много такива) напишете Коран в Google и се убедете сами като го прочетете, има го преведен на български.
"kakvo e hodja" - Явно нещо не чак толкова известно. За онези, които за пръв път се сблъскват с това название със сигурност ще преминат през една камара битово-кръвопролитни истории и градски легенди, изпълнени с черни магии и окултно насилие и бързо ще поискат да забравят, че са попитали. А за останалите, които наистина искат да разберат могат да прочетат тук.
"кои ходжи са мошенници" - Правилният въпрос е има ли ходжи, които да не са мошеници.
"списък на ходжите в българия" - Няма да намерите такава статистика, защото няма как да се направи, но с малко повече търсене можете да попаднете на дузина от по-известните имена в бранша. 
"разваляне на магия от ходжа" - Трудно ми е да установя дали ходжа трябва да разваля магията или друг трябва да разваля неговата. Бих се обзаложил, че поредната врачка ви е внушила, че сте потърпевши на нечувано злодеяние от друговерец.
"разваляне на магия с арабски" - Българският също може, не го подценявайте.

"арабско разваляне на магии" - Пореден бисер без нужда от коментар.

"
крадецът трябва да върне откраднатото и ..притчи" - Надявам се, че сте намерили каквото търсите, макар че в блога не съм публикувал притчи за крадци, а само как да бъдат наказвани.
"малка книжка с турски надпис магия" - Малко целофанче от турски бонбон е далеч по-магично.
"символ предпазващ от магии" - Със същия успех можете да се опитате да се предпазите от бушуващи пламъци в центъра на пожар надянали найлонов дъждобран. Съвсем друго би било поредица от дадени символи, знаци или букви в облика на предпазен амулет.
"aрaбски символи зa връщaне нa лъбим човек" - Нито с арабски, нито с китайски символи ще го върнете. За целта ви е необходима любовна магия.
"шaблон нa мускa зa връщaне нa любимия" - Муски серийно производство и по шаблон. Защо не и измерени с транспортир. Напоследък виждам, че подобни глупости се предлагат в интернет от някакви светила, подвизаващи се като майстори на "арабската черна магия" (каквото и да значи това понятие). Успех с връщането на любимия!
"думи за леене на куршум" - Никой, който лее няма да сподели баенето или словесната формула която използва, а дори и да се каже или напише, ако не е предадено няма как да се използва.
"какво показва леенето на олово" - Определени фигури или знаци, които се образуват в излятото олово и които носят дадено значение. Обикновено показват преживени събития или от какво е претърпян стресът или конкретни образи свързани с живота на човека.
"как се заключва късмета" - С магия.
"amulet kamak na imeto" - Интересна концепция за камък на името. Може би аметист за Иван и ахат за Мария. Не мисля, че има такива.
"късметинаправени отходжа адем" - Баница с късмети... при това от "ходжа".
"заключен късмет родово проклятие" - Kак само ги измислят, заключен късмет с бонус родово проклятие. Има едно далеч по-опасно, родово проклятие - прогресивно затъпяване.
"гадаен оракул" - Гаден ли? Опитайте с гадателен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар