30 декември 2014 г.

Отговори на вашите търсения - декември 2014


По-голямата част от посетители на блога влизат тук директно, като абонирани читатели на публикации или посредством линкове от Фейсбук и различни тематични блогове и страници в интернет пространството. Ежедневно обаче към сайта има и трафик от посетители, които биват препращани чрез най-разнообразни търсения, фрази или ключови думи от Гугъл и останалите търсачки, някои от които смешни, други странни и неразбираеми, а повечето под формата на въпроси. В края на всеки месец ще изкарвам някои от тези попадения, които са ми направили впечатление и ще им давам кратък отговор или коментар, като предполагам, че ще ви бъде полезно, а вероятно и забавно.

„магия с джин любовна” - Правилно попадение. Повечето "любовни" магии в арабската традиция се извършват именно чрез влиянието на джинове, с малката подробност, че резултатът няма нищо общо с любов, а е принудително обсебване и подчиняване на волята.

„плагиатство” - Интересно, че сте стигнали чак до моя сайт в търсенето на този израз. И с право. Бездарните мошеници имат изключително лошия навик да си присвояват творчеството ми под форма на текстове и изображения или да се опитват да ме имитират с пошли сайтове и посредствени писания. Същото участ разбира се споделят и авторите на много други страници в интернет пространството. Забавно е как некадърните плагиати си мислят, че няма да бъдат хванати и ще им се размине. На такива искам да кажа, че съм изключително безкомпромисен към кражбата на труда ми и ви уверявам, че в почти всички случаи успявам да открия когато това се случи. Народът е казал: "На зла круша - зъл прът".

„магия за заключване на късмет” - Избягвам да публикувам материали свързани с вредоносна магия, освен в случите, когато е с познавателна цел. И без това сме заобиколени от достатъчно страдания за да искаме да причиняваме още.

„внос на тамян - бял тамян къде се продава” - Доколкото ми е известно у нас тамян се внася предимно от Гърция (този, който се продава в църквите) и от Сирия (в магазините за ориенталски стоки). Благовонието също така може да бъде намерено и в някои родни сайтове за електронна търговия. Другата алтернатива е поръчка от чужбина.

„kak pravqt magii” - С познание и дарба.

„льобовен оракол” - Правописен речник!

„силна ли е арабската магия” - Силни и слаби магии няма. Има работещи и неработещи. 

„магия ли е листче с арабски шрифт” - По тази логика най-магическите места на земята са арабските библиотеки.

„арабски монети носещи късмет” - Всъщност има такива, но не са арабски, а популярни малайзийски и индонезийски монети, носещи кораничния надпис ЙаСин и изображения на митични фигури. За тях се вярва, че носени като талисман даряват притежателя си с късмет и го закрилят.

„за колко време действа арабска магия”  - Тестове с хронометър все още не са провеждани.

„магически жезъл от камък” - Трудно ми е да си представя как ще го носите, но пък може и да е само за декоративна цел.

„любовна магия с червен химикал” - Един от любимите ми изрази. Магия с химикал, магия с кламер, магия с тиксо... блажени са невежите.

„kak se leye kursum” - Лейе се с лейка.

„любов магия в домашни условия” - Любопитно ми е да разбера кои са иначе недомашните условия.

„kak se otkliu4va kasmet v hristianstvoto” - Така както се прави и заключване на късмет в християнството - никак. Извършването на подобна дейност е забранено и е отклонение от официалните църковни канони.

            „три кибритени клечки-арабска магия” - Тази страховита арабска магия се разваля само с три клечки за зъби. Може и употребявани.

„кибритени клечки какво проклятие” - Измислено. Много бих искал да науча как точно си представяте, че може да се навреди на човек с три кибритени клечки, освен ако не възнамерявате да го подпалите с тях.

„любовна арабска магия симптоми” - Същите като при българската, африканската, индийската или която и да е друга любовна магия.

2 коментара: