30 декември 2013 г.

Отговори на вашите търсения - декември 2013



По-голямата част от посетители на блога влизат тук директно, като абонирани читатели на публикации или посредством линкове от Фейсбук и различни тематични блогове и страници в интернет пространството. Ежедневно обаче към сайта има и трафик от посетители, които биват препращани чрез най-разнообразни търсения, фрази или ключови думи от Гугъл и останалите търсачки, някои от които смешни, други странни и неразбираеми, а повечето под формата на въпроси. Поради тази причина реших да създам периодична рубрика свързана с вашите търсения, идеята за която трябва да призная взаимствах от друг блог, но намирам за изключително оригинална  и като един своеобразен начин за поддържане на обратна връзка с посетителите на сайта. В края на всеки месец ще изкарвам някои от тези попадения, които са ми направили впечатление и ще им давам кратък отговор или коментар, като предполагам, че ще ви бъде полезно, а вероятно и забавно.

“адем ходжа" - Вярвате или не от създаването на блога досега въпросният майстор на окултния бизнес е на трето място по най-търсени изрази. За всички които държат да знаят - не, не го познавам, не съм му личен секретар, нито пък съм той или негов роднина.

            "гледачка асеновград" - Винаги ме изненадва как има хора, които възприемат блога като някакъв телефонен указател или информационен справочник на действащите врачки и ходжи в страната. Ако трябва ще повтарям до болка... или до затъпяване - тук не е бюро справки и няма да намерите подобни координати.

            "hodji magiosnici hodjata ot dolni voden" -  Хем ходжа, хем магьосник, a  и да е от Долни Воден. Защо не и ясновидец на свободна практика. Успех с намирането му.

            "какво прави ходжата" -  Пере си чорапите.

            "изображения на псалми от библията" - У нас все още не съм попадал на илюстрован псалтир, но в тази идея може и да има хляб.
            "изпращане на зли духове чрез магии" - Тук ми се иска да направя шеговит коментар, но ще отговоря сериозно. В арабската магия съществуват такива методики, буквално наричани "изпращане", а както названието им подсказва се използват за изпращането на джинове към даден човек с цел вреда, контрол или внушение. Удобството при тях е, че действат дистанционно и не е необходим никакъв пряк достъп до обекта на въздействие.
            "отключване на заключен любовен късмет" - Понякога в опитите за конкретизация се получават подобни бисери. Любовен, финансов, здравословен.... все е късмет.
            "арабски мантри"- Арабски мантри няма. Мантра е санскритска дума и такива се употребяват предимно в Индия. Все едно да кажем арабско баене, което звучи като японско вуду. В арабския мистицизъм и магия се използват имена, молитви и заклинания.

            "арабска магия с възли" - В действителност съществуват много такива практики, които се използват предимно за вреда или връзване на нечия потентност и сексуална функция.

            "катинар се отключва за щастие" - А понякога и за да си влезем у дома... поне докато не измислят телепортацията.

            "знакът на соломон" - Знак няма, има печат или небезизвестната Давидова звезда (хексаграм). Съществува и група от символи, също наричани печат на Соломон, това са седемте глифа, за които планирам отделна публикация в бъдеще.
            "кръгъл kamak" - А защо не kvadraten?
            ''магически думи за късмет" - И аз бих искал да науча няколко. Дотогава можем да се задоволим с едно хубаво пожелание - Нова година, нов късмет!

Търсени изрази от arabskitalismani.blogspot.com

            "арабска молитва за отваряне на земята" - В религиозен контекст някои от кораничните молитви, като например сура Ал-Зилзала (Земетръсът) служат за такава цел. В рухания или по-точно в иманярската магия най-известни са заклинателните клетви наречени "Шакул Ард", буквално "разтваряне на земята", които са призиви към земните джинове или пазители на съкровища да отворят земята и да разкрият заровените в нея богатства.

            "lechenie chrez arabski simvoli" - Това ще да е нещо много специално. Досега не съм чувал за лечение със символи, но талисманите, буквите и дори цифрите имат широко приложение в целебните магически практики.

            "aрaбски ръкопис с мaгически именa" - Кой точно? Със същия успех може да се търси и по фразата "книга с кулинарни рецепти".

Няма коментари:

Публикуване на коментар