11 февруари 2013 г.

Поредното плагиатствоЧрез създаването на този блог имах ясното намерение да покажа на всеобщото внимание какво представлява арабската магия и какво са така наречените ходжи у нас, твърдящи, че притежават съответните умения в областта. За съжаление трудът ми явно е напразен, защото информацията която поднасям макар и индиректно не успява да ориентира в отсяване на просото от плявата. Мошениците и техните абсурди се множат и ширят навред, а каквото и да се обяснява, показва или коментрира очевидно полза няма.

Особено неприятно е, когато родните звезди на алъш-вериша и бездарните капацитети на окултното плагиатстват чужд материал, концепции и всичко което сметнат, че ще им изкара облага. Това показва само едно - бидейки лишени от оригиналност и творчество, единственият начин да компенсират и да изпъкнат е като откраднат или си присвоят нечий труд или идеи.

Явен пример за това е новопоявилият се сайт на едно извехтяло, но реанимирано в общественото пространство име, известно като Кеазим ходжа (можете да го намерите с един клик в гугъл). Нагло и нахално дизайнът на блога ми бива копиран и използван в промотирането на мътните способности на "гадателя", а на призива ми да бъде променен получих категоричен отказ.

Въпросното светило Кеазим забележимо блести с особено изявени познания в областта на арабската магия щом в телевизионен ефир нарича обикновен магически квадрат Кабала. Същият определя и джиновете като ангели, създания за които ясно и изрично пише в Корана и приемани от исляма за съвсем различни. Странно и подозрително предвид факта, че самонабедилият се за ходжа парадира да познава, използва или че поне е чел свещената книга на мюсюлманите. В друга своя медийна изява дефинираше джиновете като енергийни вампири, а самият той гръмко се зове като джинджия, очевидно термин с който също не е запознат. Но ще спра дотук с очерка си върху пълната профанщина и липса на каквато и да е компетентност от мургавия гуру, което и бездруго е въпрос извън тематиката на блога.

Втората причина поради която пиша тези редове е, че почти всеки ден получавам запитвания и молби да насоча някой към "истински ходжа", който да му реши житейските несгоди и още толкова оплаквания за поредната измама на шарлатани, подвизаващи се като ходжи, магове и всемирни лечители. Искрено съжалявам, но ще ви помоля да не се обръщате повече към мен с такива въпроси, тъй като няма да ви отговарям. Имате Кеазим, Беркант, Маарем и ред други титанични величия в бранша, те жадно ще ви приемат с отворени обятия и ще ви избавят от парите ви... пардон, от проблемите ви.

И за финал кратко обръщение към всички плагиати (ако въобще сте запознати със значението на думата). Щом искате да крадете и копирате, правете го на воля, но така само затвърждавате правотата на думите ми, а така или иначе няма да останете незабелязани.

2 коментара:

  1. много е по-лесно да откраднеш нещо на готово вместо да си напънеш мозъка , ако го имаш разбира се и да сътвориш нещо красиво.Плагиатите винаги ще остават в сянка така, че копията не могат да заместят оригинала...Винаги е така, нещо стойностно винаги си личи от километри, а имитациите са чудо за три дни ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Сегашния ти дизайн също не е никак лош :)

    ОтговорИзтриване