28 октомври 2015 г.

Любовна магия с шипки                Който мъж иска да изглежда желан и красив в очите на жената, която харесва трябва да откъсне от шипков храст седем шипки и да ги напръска с вода, налята от седем извора.

            Шипките след това трябва да бъдат оставени да престоят за три нощи под лунна светлина. След третия ден те се вземат и върху всяка се изрича името на жената, по веднъж сура Ал-Фатиха и се духва наляво и надясно, като се казва: "Туу Баракаллах". След това се изрича сура Юсуф, докато мъжът поглежда себе си в огледало. 

            Всяка от шипките се завива в парче навосъчен плат, като по време на увиването се изрича името на момичето и се духва над нея. След което, всяка вечер след полунощ те трябва да се заровят една по една за седем нощи около къщата на жената, така че да образуват кръг. По време на заравянето се изрича:

Сватбата на Юсуф и Зулейха
от Джами, 1595 г.
Бодлеанска библиотека
"Сен утандърма, я Рабби,
   Сен кору я Рабби,
   Аллах, Аллах, Аллах,
   Ху, Ху, Ху,
Хаи, Хаи, Хаи,
   Я Халик, я Халик, я Халик,
   Я Малик, я Малик, я Малик,
   Аузубиллях, аузубиллях, аузубиллях."
             Три дена извършителят на магията не бива да се показва на жената, а когато я срещне "уж случайно", той ще плени сърцето й и ще й се стори прекрасен, така както Юсуф в очите на Зулейха.

Няма коментари:

Публикуване на коментар