11 април 2015 г.

Несполучливи имитации

     Не мога да се стърпя да не споделя с вас колко бутафорно изглеждат нашенските мургави помагачки в сферата на окултното или т.нар. "жени ходжи", които са залели интернет пространството с многобройните си обяви. Никак не е трудно да се види, че парадиращите за всесилни вълшебници са най-обикновени евтини мошенички от малцинсвен произход, целящи да подлъжат наивния и заблуден българин, който няма никаква представа от това как би трябвало да изглежда истинският ходжа.

     На първата снимка можем да видим една нинджа, пардон "ходжа", забулена с домашното си холно перде, която независимо от факта, че се представя като последовател на мюсюлманската вяра държи в ръце свещ с християнска икона. Бих я посъветвал следващия път да опита със статуетка на Буда, може пък да й се получи по-автентично. 


     Втората ни представителка с видим матов загар под наметнатата върху главата й кувертюра, целяща да наподобява забрадка е захванала в ръка литературен роман, чрез който симулира четене на Корана. Със същия успех може да се снима и с Библията и пак да се представя като ходжа, все ще се намери будала, който да й върже.


     От следващото изображение можем да видим, че загадъчната "вълшебница" се е маскирала крайно неуспешно с подръчни средства или домашната си кухненската покривка като принцеса Ясмин от филма Аладин.



     Дали зад всички тези образи не се крие едно и също лице?
     Коментарите и изводите оставям на Вас!

Няма коментари:

Публикуване на коментар