17 януари 2013 г.

Молитвени мъниста

Abrus precatorius
       Семената на растението Abrus precatorius, наричани Молитвени мъниста се използват за изработка на бижута, украси, молитвени броеници (откъдето идва наименованието им) и като средство в народната медицина. Притежават яркочервена окраска с черна точка и съдържат опасния токсин абрин. В традиционните вярвания на различни народи се употребяват като предпазни амулети срещу лоши очи и зли сили, както и за привличането на късмет. Молитвените мъниста са познати в много култури. В Индия са наричат гунга, в Карибските страни джумби (на името на зъл дух), в Северна Америка мъниста на желанията или калинкени зърна, а в Южна Америка око на краб. В арабския свят те се известни като Очите на ифрита и като любовни зърна или семена на разцвета и се използват в ритуални практики и най-вече като съставка в благовонни смеси.
Ще ви представя две такива приложения.

Благовоние за привличане на любов и партньор

Очите на ифрита


 Смесват се по равни части:

любовни зърна (молитвени мъниста)
карамфил (подправката)
бяло бензое
семена от овес
чеснови обелки
нарови обелки (кори) и листа

Със сместа се окадява тялото за седем поредни дена и любовта скоро ще дойде при вас.

За привличане на късмет

Вземат се седем семена на разцвета и в неделя вечер се оставят на високо място на открито върху бял плат под лунна светлина за седем поредни нощи. Всяка вечер върху зърната се изрича седем пъти следното:

"Със семената на разцвета да придобия разцвет по земя и вода, със семената на разцвета да пожъна успех и печалба и да привлека късмета."
След края на този период те се прибират и носят с вас за привличане на сполука.

Източници:
http://en.wikipedia.org/wiki/Abrus_precatorius
http://herb-magic.com/abrus-precatorius.html

4 коментара:

  1. А, от къде можем да си набавим от тези семена и бензое?

    ОтговорИзтриване
  2. У нас не се продават, засега само от чужбина.

    ОтговорИзтриване
  3. аз имах такива семена и не знаех за какво се използват, бях си купил едно стъклено за носене на врата и вътре имаше седем такива.В един магазин за перуански стоки, но вече го няма за съжаление..

    ОтговорИзтриване
  4. много са красиви наистина, чудо на природата

    ОтговорИзтриване