6 ноември 2012 г.

Приготвяне на духовен тамянThapsia garganica
В предишна статия споменах за така наречения духовен тамян (лубан рухани), на който се приписват множество магически свойства и най-вече за привличането на джинове. Освен високата му цена и трудно намиране в арабския свят, няма ясна позиция и еднозначно мнение какво точно представлява това благовоние. Смята се, че е вид смола или продукт от растителен произход, а други твърдят, че е изкуствено създадено по алхимичен път. Тук ще ви представя един от начините за добиването му, идващ от марокански източник с голяма репутация в полето на арабската магия.

         За целта трябва да се намери растението
Thapsia garganica, растящо по Средиземноморието и атлантическите крайбрежия на Португалия и Мароко. След като бъде открито трябва да се изрови целият му корен на 25-ти юли (важно е датата да се спазва). Коренът имащ форма на орех се вади внимателно, така че да не се повреди, след което се почиства с нож и се слага в празно кокоше яйце. Върху черупката му се изписва следният квадрат:
          Яйцето се завива в чист плат и се заравя в същия ден в земята да престои за четиридесет дена (до 2 септември). След края на този период то се изважда обратно, а на дъното му ще намерите корена превърнал се се в топче/зърно, което представлява желаното благовоние. Запазете го и го използвайте при нужда.
 Източник: Шейх Мухаммад Семуми

Няма коментари:

Публикуване на коментар