30 ноември 2014 г.

Отговори на вашите търсения - ноември 2014



По-голямата част от посетители на блога влизат тук директно, като абонирани читатели на публикации или посредством линкове от Фейсбук и различни тематични блогове и страници в интернет пространството. Ежедневно обаче към сайта има и трафик от посетители, които биват препращани чрез най-разнообразни търсения, фрази или ключови думи от Гугъл и останалите търсачки, някои от които смешни, други странни и неразбираеми, а повечето под формата на въпроси. В края на всеки месец ще изкарвам някои от тези попадения, които са ми направили впечатление и ще им давам кратък отговор или коментар, като предполагам, че ще ви бъде полезно, а вероятно и забавно.

„малък коран” - Предполгам, че става въпрос за онези малки издания на Корана, които се продават като сувенир в Турция и се използват и като талисман, който бива закачан в дома, автомобила или пък носен лично. У нас такива доколкото знам не се продават, но реалната им цена не надхвърля повече от 1 до 5 лири.
koi razvalq 4erna magiq - Този, който може.
„заклинание от корана” - Няма край! Всеки месец едно и също до втръсване. Пожелавам ви успех с намирането на тези прословути заклинания, ритуали, талисмани и магии от Корана! Може пък един ден да успеете да ги откриете... ама надали.
 „развалят ли се златните пръстени ако ги дадем за почистване” - Ако се разваляха всички бижутери отдавна да са фалирали.
„може ли да се вярва на адем” - Ех, ако Гугъл разполагаше с възможност за индивидуален отговор, той сигурно би гласял така: " Аз да не съм кристално кълбо, че да знам".
„молитва срещу заклинание на съкровище” -  Няма една единствена конкретна молитва. В арабската магическа традиция например има множество такива за неутрализирането на магии върху съкровище или прогонване на пазителя му.
„как да развалим магия в домашни условия” - Интересно ми е кои са другите условия при които иначе би следвало да се разваля магия, ако не домашни?
„отклчвам църква” – Може би става въпрос за част от обява - отключвам църкви, цена по договаряне.
„бял тамян откъде” - Тамянът е само един, но с различни качества и сортове (или видове тамяново дърво) и като цяло всеки се води бял. Някои използват търговски трикове като предлагат т.нар. черен тамян (на арабски лубан асуад), но е все един и същ с разликата, че са избрани зърна с по-тъмно оцветяване. А в отговор на въпроса как да се сдобием с благовонието, освен от църквите и някои магазини за екзотични стоки, аз например бих поръчал от интернет. Предвид наближаващите коледни празници отскоро виждам и в много нашенски супермаркети продажбата на малки пакетчета тамян с въглен за кадене срещу „скромната” цена от 3 лв. 
„защита връзване на враг” - Връзването на враг далеч не е защита, а нападение.
„nakazuemo li e praveneto na magiq” - Хубав въпрос. За голямо щастие у нас и в модерния свят магьосничеството не е наказуемо и не се преследва от закона. В страни като Парагвай, Танзания и Папуа Нова Гвинея набедените за магьосници биват нарязвани или изгаряни. В ислямския свят пък, например Саудитска Арабия е особено известна със стриктното преследване на всеки занимаващ се с магия или дори притежаващ предмети или книги с окултна насоченост, като присъдата е директна екзекуция чрез обезглавяване.
„след.колко месеца действа магия за любов” - След 48 до 53 месеца.
„коранът и неговата сила да предсказва” - Съществуват определени гадателски техники, които използват свещената книга за прорицание, но сам по себе си Коранът не предсказва нищо, нито пък е книга за гадания. Или може би сте от онези хора, които вярват, че в него се съдържат личните  автобиографии на цялото земно население.
„катинар като амулет или талисман” - Освен като магически атрибут, използван в ритуалните практики за отключване на късмет катинарът може да се използва и като вид талисман. В арабската традиция например е популярно използването на подобен вид гравирани катинари за късмет и удачие.
„tamqnat protiv zlite sili” - Явно търсите някакъв много специфичен тамян. Иначе изразът е доста подходящ и за име на окултно четиво "Тамянът против злите сили" с подзаглавие "Как да прогоним всички беди от живота си с помощта на вълшебното благовоние".
„писания на врачка” – Доста от врачките пишат измислени хвалебствия и прочувствени пледоарии за самите себе си, като често се обявяват и за 325345-та наследничка на Ванга и че са отменили Апокалипсиса. Писания да искате само.
„какво се прави за отключване на късмет” - Правят се ритуали.
„печатата на соломон против черни сили” - Какви са тези черни сили? Да не са изцапани със сажди? Колкото до Соломоновите печати информация за тях можете да намерите, ако се насочете към комерсиалния западен окултизъм.
„как да се държим с ходжа” - Вероятно си мислите, че ще ходите на посещение при папата. Все пак правилният подход изисква уважение и смиреност, което важи за който и да е човек към когото се обръщаме за помощ.
„как да се държим при ходжа” - На влизане трябва да кажете кодовата дума за пропуск иначе ходжата няма да ви пусне, а вътре трябва само да си траете и да мълчите за да не ви метне някоя магия, ако го вбесите. Ако пък ви поиска няколко хиляди лева в замяна на това, че сте нарушили спокойствието му трябва незабавно да му ги дадете без да му противоречите ни най-малко. И ако накрая сте извадили късмет и сте оцелели след подобно посещение можете да си отдъхнете спокойно.

6 ноември 2014 г.

Проучване "МЕГА Анкета"



Обожавам да попълвам анкети и затова споделям с читателите с афинитет към магичното един интересен проект, който подкрепям и ще следя с любопитство. Анкетата и информация за нея можете да откриете на следния линк: http://occultroom.blogspot.com/2014/11/blog-post.html

Аз ще участвам, а Вие?